Az online világban senkit és semmit nem kell tisztelni, nincsenek szabályok, sem illem, sem jog nem számít, szinte következmények nélkül megsérthető bármi és bárki - ez a kép figyelhető meg az interneten élő mai fiataloknál.

Vajon tényleg ilyen sötét képet festhetünk a „szép új netvilágról” ?

Tény, hogy a 14–25 éves korosztály körében a legnépszerűbb internetes alkalmazások az azonnali üzenetküldő programok. Az internetes naplóírás, a blog, valamint a rövid szöveges üzenetekkel elérhető Twitter még nem terjedt el. Rengetegen látogatják a közösségi portálokat, akár többet is, ahol egymás adatlapjait, fotóit nézegethetik, további ismerősöket szerezhetnek. Mindez nem újdonság, de vajon ismerjük-e, milyenek az ezekből fakadó személyiség- és életmódváltozások?

„A neten élés”  rengeteg időt felemészt, de ennek ellenére a diákok zöme mégis talál erre az időtöltésre akár napi 5-6 órát is. A netes kifejezési mód jellegzetességei – rövidítésekkel, szlenggel, rajzos jelekkel tűzdelt, helyesrással nem törődő szövegek – kihatnak iskolai és felnőttkori teljesítményükre, beszűkítik szókincsüket, elszürkítik stílusukat.

Bővebben itt: http://www.sendo.hu/index.php/munkak/diak-elet?lang=hu

Szerző: Sendo Diákmunka  2009.12.22. 10:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diakmunkabudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr561615225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása