Elhunyt Salt Lake Cityben Kim Peek, az az autista férfi, akiről az Esőember című film főszereplőjét, Raymond Babbittet mintázták, akit Dustin Hoffmann alakított. Kim Peek halálhíréről a Salt Lake Tribune című újság számolt be. Az autista férfi édesapjának közleménye szerint fia halálát szívroham okozta, 58 éves volt. Peek hetek óta légúti fertőzésben szenvedett.
A férfi úgynevezett Savant-szindrómás autista volt, ami azt jelenti, hogy különleges tudással rendelkezett, vizuális képessége lehetővé tette számára például azt, hogy pár pillanat alatt megjegyezzen egy oldalnyi szöveget. Több ezer könyvet kívülről tudott, neveket, számokat, az egész éves naptárt, az előhívószámokat, de még az amerikai államok utcahálózatát is megjegyezte.

 

Bővebben itt: http://www.sendo.hu/index.php/hu/munkak/diak-elet
 

 

 

Szerző: Sendo Diákmunka  2009.12.29. 11:04 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diakmunkabudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr281630031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása